Ale znalazłam chwilke na szybki smakołyk !
Przepis mojej babci, lekko zmieniony przeze mnie :)
Składniki:
- kostka margaryny do pieczenia
- 500g krówek (miękkich, nie ciągnących się)
- 160g ryżu prażonego
- 2 łyżki kakao
Sposób przygotowania:
- Roztopić masło z krówkami.
- Dodać kakao.
- Zostawić masę do ostygnięcia na chwile, mieszajac.
- Dodać ryż i wymieszać.
- Uformować placuszki jak ja, a według przepisu mojej babci szyszki, chociaż takie się cięzko je :)
Smacznego !
wow! wyglądają smakowicie<3
OdpowiedzUsuńMuszą być obłędnie słodkie. Ale ja uwielbiam słodkość krówek :)
OdpowiedzUsuńUgotowalam tylko dla mamy bo staram sie unikac takich rzeczy jak ryz, ziemniaki czy makaron :-) ale zjadlabym sobie te szyszki.. szkoda tylko, ze nie moge jesc czekolady haha!
OdpowiedzUsuńryż nie musi być czekoladowy, może być zwykły, a tylko odrobinka kakao więc nie tak wiele czekolady naprawde :P
Usuńwyglądają jak kupki aczkolwiek smakują wybornie *.*
OdpowiedzUsuńmoja mama czasem je robi- uwielbiam je :D
OdpowiedzUsuńTeż zrobiłam dla rodziny, zniknęły błyskawicznie
OdpowiedzUsuńsmak mojego dzieciństwa, dzięki za przepis :)
OdpowiedzUsuńOj pamiętam szyszki, jadło się w szkole :)
OdpowiedzUsuń